Donation/Sumbangan

Assalamualaikum WBT dan Salam Sejahtera.

Syukur Alhamdulillah, sehingga ke hari ini, saya masih diberi peluang untuk mengendalikan laman web FalakOnline, dan juga beberapa akaun sosial media yang lain. Atas dasar minat dan rasa bertanggungjawab untuk menyebarkan Ilmu Astronomi kepada seramai orang yang mungkin, saya cuba usahakan yang terbaik walaupun secara amnya saya lakukan semua ini secara berseorangan, dan bagi FB Page FalakOnline bantuan daripada saudara Amirul Hazim dari apadilangit.

Sejak terperangkap di dalam PKP lepas, saya telah eksperimen dan melakukan beberapa siri striming live cerapan langit malam daripada balai cerap saya, ShahGazer Observatory, pada malam-malam ketika langit baik.

Saya dapati daripada maklumbalas pengunjung, ramai yang mendapati sesi ini bermanafaat. Terima kasih saya ucapkan atas sokongan semua. InsyaAllah selepas ini, saya akan usaha menghasilkan lebih banyak content dalam bentuk video dan live striming menerusi FB dan YouTube, kerana trend sekarang ni video telah mengatasi tulisan!

Namun, semua ini memerlukan sedikit kos, terutama di dalam menjaga peralatan teleskop dan kamera yang digunakan, serta peralatan striming yang berkualiti tinggi.

Jika anda dapati sesi LiveSGO ini memberi manfaat, sudilah hulurkan sedikit donation bagi kelangsungan sesi ini di masa hadapan. Ada beberapa rancangan untuk menambahbaik sesi ini dari segi peralatan yang lebih sesuai.

Segala sumbangan boleh disalurkan menerusi akaun Maybank saya, Shahrin Ahmad di 164397996699.

Segala bantuan walaupun sedikit saya amat hargai dan mengucapkan ribuan terima kasih dan Jazakallah Khairan

Share this:
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x